Гонтарева представляє клептократичну Україну - Соболєв

Гонтарева представляє клептократичну Україну - Соболєв

Соболєв вважає, що в розслідуванні справи відмивання коштів «сім'ї» Януковича вся надія на НАБУ

Українському суспільству не варто розраховувати на Генеральну прокуратуру, МВС і СБУ в розслідуванні відмивання коштів «сім'ї» Януковича, учасницею якого є глава НБУ Валерія Гонтарева. Про це заявив глава парламентського комітету з протидії корупції Єгор Соболєв.
«СБУ, ГПУ і МВС представляють ту ж саму корпорацію, що і Гонтарева – клептократичну Україну. У нас були слухання з приводу подібних операцій за участю ICU. Тоді прийшли і Нацбанк, і Держмоніторинг, і Фонд гарантування вкладів. Але вони нас запевнили, що стежать за цими операціями і не бачать нічого, що б суперечило законодавству. А у нас, як у парламентарів, недостатньо інформації і розуміння, що є зловживанням в операціях на фондовому ринку », - зазначив нардеп.
За словами Соболєва, єдиний орган, від якого можна чекати об'єктивного розслідування цієї справи - це Національне антикорупційне бюро України (НАБУ).
«Я думаю, що тут насправді детективи НАБУ за допомогою фінансових експертів повинні вивчити ці угоди. На них зараз всі сподіваються, але, дійсно, більше сподіватися нема на кого», - сказав Соболєв.
Нагадаємо, компанія ICU назвала покупку цінних паперів для офшорних фірм, пов'язаних з «сім'єю» Януковича, стандартною брокерською операцією. Угоди на суму понад 10 млрд грн були проведені ICU на фондовій біржі «Перспектива» в кінці 2013 року, коли фінансовою компанією керувала безпосередньо Валерія Гонтарева.
Депутат Ігор Луценко заявив, що участь Гонтаревої в схемах по відмиванню корупційних активів «сім'ї» Януковича негативно вплине на імідж діючого глави держави Петра Порошенка і його команди. «Це буде таким штрихом і подразником, який буде нагадувати виборцям саме про негативний аспект цієї співпраці (з Януковичем). Гонтарева буде відповіддю на питання, що поганого в зв'язках Порошенка з регіоналами», - зазначив Луценко.
У той же час співголова партії «Опозиційний блок» Сергій Ларін заявив, що у Генеральної прокуратури не повинно бути претензій до Валерії Гонтаревої і її компанії ICU в зв'язку з цими угодами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: