Справа суддів-хабарників: ГПУ перевірить телефон Холодницького

Справа суддів-хабарників: ГПУ перевірить телефон Холодницького
Назар Холодницький

За пропозицію хабара посадовій особі Генпрокуратури відкрито карну справу за ч. 4 ст. 369 ККУ

Печерський райсуд Києва надав департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури тимчасовий доступ до речей і документів у рамках кримінального провадження, де фігурують двоє суддів з Дніпра.

Про це стало відомо «Главкому» з судових ухвал від 4 жовтня.

У судових матеріалах зазначено, що в правоохоронців виникла необхідність у перевірці фактів спілкування по телефону голови Кіровського районного суду Дніпра Геннадія Підберезного, судді Кіровського районного суду Наталії Овчаренко та керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назара Холодницького. За основу слідство взяло час з 1 вересня до 21 вересня 2017 року включно.

Зокрема, перевірятиметься інформація щодо вхідних та вихідних з'єднань між цими абонентами та відправлені смс-повідомлення.

Як повідомляв «Главком», 21 веренся Генеральна прокуратура Україна затримала голову Кіровського районного суду м. Дніпро та суддю вказаного суду, які пропонували керівнику САП Холодницькому хабар в $300 тис. Холодницький розповів, як двоє суддів з Дніпра намагалися дати йому хабар, щоб кримінальне провадження проти них було закрито.

Дії працівників суду кваліфіковані за ч. 4 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі) КК України. За вчинене кримінальне правопорушення їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років з конфіскацією майна.

Згодом Печерський райсуд арештував підозрюваних у хабарництві суддів на 60 діб, обравши альтернативу арешту - заставу у розмірі 5 млн грн кожному.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: