ГПУ відкрила кримінальні провадження щодо 5 нардепів для їх перевірки на ухилення від податків

ГПУ відкрила кримінальні провадження щодо 5 нардепів для їх перевірки на ухилення від податків

Мова йде про Шуфрича, Демчака, Бобова, Костянтинівського і Супруненка

У п'ятницю, 9 грудня 2016 року, під час зустрічі з представниками ЗМІ Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що Генпрокуратура провела аналіз поданих депутатами та іншими високопосадовцями електронних декларацій і виявила серйозні проблеми у документах понад 50 - ти народних депутатів України. Вказані документи надіслано для перевірки за належністю до Національного агентства з питань запобігання корупції. Після чого складені ними протоколи буть скеровані до суду, а далі робота прокурора – довести винуватість у суді.

Юрій Луценко проінформував, що також почався аналіз понад півтори сотні декларацій народних депутатів, де показана готівка понад 100 тис доларів в еквіваленті. Він додав, що перших 5 кримінальних проваджень внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань з прізвищами народних депутатів. Відтак це дає можливість надати офіційне доручення відповідно до вимог КПК Державній фіскальній службі України щодо проведення позапланової перевірки на предмет ухиляння від сплати податків.

«Якщо ми бачимо, що оподатковані доходи за роки абсолютно не співпадають з задекларованою готівкою або власністю, в нас виникають запитання», - зазначив Генеральний прокурор.

Він повідомив, що до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості щодо порушення податкового законодавства народними депутатами України: Нестором Шуфричем, Русланом Демчаком, Геннадієм Бобовим, Олександром Супруненком та В'ячеславом Константіновським.

«В разі підтвердження несплати податків ми звернемось з відповідним поданням до Верховної Ради України. Я не оголошую фракційності бо для мене, це не грає жодної ролі. Це не полювання за політиками, це полювання за податками» - підкреслив Юрій Луценко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: