Гринів: Росія потрапила в мишоловку. На жаль, Україна в ній – сир

Гринів: Росія потрапила в мишоловку. На жаль, Україна в ній – сир

Путін намагався повернути Україну до своєї умовної імперії

Лідер фракції БПП у Верховній Раді Ігор Гринів в інтерв’ю «Главкому» заявив, що Путін прагне втягнути Україну до нового Варшавського договору.

«Або, як вони свого часу проголосили з канцлером Німеччини Ангелою Меркель на безпековій конференції, до так званого багатополярного світу. Ішлося не про протистояння двох систем – як то Варшавський договір і НАТО. А вже про існування 3-7-ми центрів впливу, які б мали сфери впливу, свої інтереси й могли вибудовувати консенсус. Так з’явилась «велика сімка», «велика вісімка»… На мою думку, ця концепція руйнується», - зазначив політик.

«Я тоді ставив просте питання німецьким й іншим дипломатам: а де місце України? Багатополярний світ – це 7-8 полюсів. У якому полюсі Україна? Поки ви не матимете відповіді на це питання, ваша модель кульгатиме або не відповідатиме українським інтересам, і ви матимете нові проблеми, про які ще не знаєте. Ну, і врешті, усі дістали таку проблему в Україні через спробу Путіна повернути Україну в умовно «імперію»», - впевнений нардеп.

Ігор Гринів нагадав, що Варшавський договір – це спільна зовнішня, військова, економічна політика. Тобто, відсутність незалежної політики за наявності держави.

«Усе це Росія хотіла повернути в Україну. Але наштовхнулася на новий світ, нові співвідношення, у тому числі, і в Європі. Росія потрапила в мишоловку. На жаль, Україна значною мірою виконує роль сиру в ній. Але хто винен? Не той, хто ставить мишоловку, щоб зловити мишу, а миша, яка звикла красти сир. Поки існують «миші», які будуть красти, для них ставитимуть «мишоловки». Питання України полягає в тому, як «сиру» вибиратися з мишоловки», - підкреслив лідер фракції БПП. .

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: