Гройсман назвав кількість бойовиків на Донбасі

Гройсман назвав кількість бойовиків на Донбасі
Фото DT.ua

За п'ять днів режиму тиші на Донбасі було поранено 11 українських військових

Сьогодні на озброєнні у незаконних збройних формувань на Донбасі є 406 поставлених Росією танків, 848 БТРів та 208 систем реактивного залпового вогню. Про це сказав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на зустрічі з главами урядів країн Балтії.

Крім того, за даними глави уряду, бойовики мають на озброєнні 732 артсистеми, в тому числі самохідних, 413 засобів протиповітряної оборони. «Загальна кількість незаконних збройних формувань – до 40 тисяч бойовиків, без урахування регулярних російських військ чисельністю більше 4 тисяч. Тобто все це утримується коштом Росії. Все озброєння постачається з РФ за її кошти. Це дозволяє їм здійснювати атаки», – констатував Гройсман.

Він також розповів, що за п'ять днів режиму тиші на Донбасі було поранено 11 українських військових. «Росія нехтує всіма взятими на себе зобов'язаннями і не збирається виконувати їх. Лише за перших п'ять днів квітня нами зафіксовано понад 250 випадків порушення тиші, бойові втрати серед українських віськових... Ми втрачаємо наших героїв, українське військо є зараз потужним і сильним, але розуміємо, що внаслідок обстрілів та атак ми маємо тільки за цей період 11 поранених», – сказав Гройсман.

Як повідомлялося, Гройсман попросив країни Балтії допомогти Україні прогнати російських окупантів з Донбасу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: