Гройсман пояснив, за рахунок чого збирається підвищити «мінімалку»

Гройсман пояснив, за рахунок чого збирається підвищити «мінімалку»
Володимир Гройсман

Гройсман наголосив, що жодних друкарських верстатів запущено не буде

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман наполягає на тому, що мінімальну зарплату потрібно підвищити до 3200 гривень. Про це він зазначив у своєму відеозверненні в Facebook.

«Всі ми розуміємо, що люди, які нині отримують «мінімалку» у 1600 грн, не можуть собі дозволити елементарного. Тому нам необхідно приймати рішення, які виводитимуть країну з кризи, де вона перебуває вже багато років. Перший крок – 1 січня 2017 року жоден працюючий не буде отримувати менше, ніж 3200 грн. Зарплата дорівнюватиме реальному прожитковому мінімуму. Можливо, хтось скаже, що не треба поспішати, що потрібно «затягнути пояси». Хочу побажати таким людям: самі собі «затягніть пояси», живіть на 1600 грн на місяць і далі розмірковуйте, як жити краще!» – заявив Гройсман.

Він пояснив, за рахунок чого можна підвищити «мінімалку». «За рахунок детінізації заробітної плати. Наголошую, що жодних друкарських верстатів запущено не буде – ми збалансуємо бюджет і виведемо зарплату з тіні. Ми давно працювали над цим питанням. Це ненормально, коли підприємець-власник має прибутки і при цьому не доплачує податки, а люди, що працюють на нього, живуть узагалі за межею бідності. Так не має бути! У цьому питанні потрібно поставити крапку», – сказав прем’єр.

Крім того, зазначив він, важливо «відв’язати» мінімальну зарплату від усіх структур влади. «Мінімальна зарплата має бути спрямована на те, щоб підтримати працюючу людину, а не створювати колосальне зростання заробітних плат чиновників», – вважає Гройсман.

Читайте також статтю «Главкома» «Золото Гройсмана. Де прем’єр «викопав» гроші на підвищення «мінімалки»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: