Гройсман розповів, коли Рада може прийняти пенсійну та медичну реформи

Гройсман розповів, коли Рада може прийняти пенсійну та медичну реформи
Володимир Гройсман
Фото: Главком

За словами прем’єра, у разі ухвалення парламентом пенсійної реформи будуть збільшені пенсії для 9 млн українських пенсіонерів

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман сподівається, що наступного тижня Верховна Рада проголосує за проведення пенсійної реформи та реформи системи охорони здоров’я.

Про це він сказав журналістам після зустрічі в Одесі з прем’єр-міністром Республіки Молдова Павлом Філіпом, повідомляє «Укрінформ».

«Я розраховую на те, що український парламент наступного тижня прийме і пенсійну реформу, і реформу охорони здоров’я. Вони є непростими. Вони складні, але абсолютно необхідні для кожного громадянина», - сказав Гройсман.

Він зазначив, що у разі ухвалення парламентом пенсійної реформи будуть збільшені пенсії для 9 млн українських пенсіонерів.

«Нічого масштабнішого ще не було», - додав прем’єр-міністр.

Голова уряду також запевнив, що держава має дієві механізми соціального захисту громадян та надаватиме допомогу усім, хто цього потребує.

Гройсман підкреслив, що якісні лікарні, забезпечення медзакладів дасть нова система.

«Вона дасть також абсолютно нову можливість розрахунку заробітної плати лікарів. Тобто, тільки так, і іншого шляху немає. Робимо реформи, зміцнюємо економіку, змінюємо якість надання послуг та забезпечуємо все для того, щоб українські громадяни більше заробляли, більше отримували пенсіонери», - сказав він.

Освітня реформа, яку у середу підтримала Рада, гарантуватиме якісну освіту для молодих українців, доступ до садочка, повернення поваги до вчителя та гідну оплату праці, додав Гройсман.

Раніше повідомлялося, що після прийняття законопроекту про пенсійну реформу уряд пропонує підвищити мінімальну заробітну плату до 3764 гривень,.

Також Гройсман вважає, що збільшення мінімальної заробітної плати до рівня 3 200 грн є не достатнім для нормального життя громадян.

Нагадаємо, влітку стало відомо, якою буде мінімальна зарплата у 2020 році.

Раніше міністр соцполітики назвав дату, коли в Україні буде зарплата в 500 євро.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: