Гройсман ще не вирішив, що робити з Балчуном

Гройсман ще не вирішив, що робити з Балчуном
Виступ Войцеха Балчуна в Кабміні

Гройсман каже, що у нього дуже багато суперечливої інформації про роботу Балчуна

Кабінет міністрів України ухвалить рішення про продовження контракту з керівником державної компанії «Укрзалізниця» Войцехом Балчуном після заслуховування відповідного звіту. А натомість вважає за потрібне продовження корпоратизації компанії та формування в ній незалежної Наглядової ради. Про це сказав прем’єр-міністр України Володимир Гройсман в інтерв’ю Ліга.net, повідомляє прес-служба уряду.

«Що треба робити з «Укрзалізницею»? Треба провести корпоратизацію підприємства. Незалежна Наглядова рада - ось що потрібно. Я поставив таке завдання. І якщо вже перезавантажувати менеджмент, то не тільки главу правління, а все правління. Треба привести кращих фахівців, щоб вони розвивали компанію. А держава визначить критерії оцінки їх діяльності», - сказав Гройсман.

При цьому він не став говорити про те, чи ймовірна відставка Балчуна в найближчій перспективі.

«Ми визначимо день і дату, коли Балчун відзвітує про свою роботу за рік. Після цього уряд буде визначатися. Він працював на контракті, зараз працює за трудовим законодавством. Рішення про його контракт уряд прийме після його звіту. Поки у мене дуже багато суперечливої інформації. Одні кажуть, що його (Балчуна. – Ред.) команда нормально працює, інші - погано. Одні кажуть, що вони чесні, інші - що корумповані, - сказав Гройсман. – Моє прагнення: щоб ми приводили в управління державними компаніями професійних людей. А не по блату, чи не за партійною приналежністю, чи не за квотним принципом. Тоді ситуація буде виглядати зовсім інакше».

Нагадаємо, в «Укрзалізниці» кажуть, що контракт з головою правління «Укрзалізниці» Войцехом Балчуном формально продовжено до 9 червня 2019 року.

Як повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури України, підстав для автоматичного продовження трудового контракту з Балчуном немає.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: