Гройсман закликав бідних українців оформляти субсидію (ВІДЕО)

Гройсман закликав бідних українців оформляти субсидію (ВІДЕО)
Володимир Гройсман

«Якщо ви ще не оформити субсидію, зробіть це!», - заявив прем’єр

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман сподівається, що Держбюджет на 2017 рік буде ухвалено у терміни, визначені законом. Про це він сказав у своєму традиційному відеозверненні, розміщеному в Facebook.

«Ми, як і обіцяли, підготували до другого читання Бюджет-2017 і направили його до парламенту. Він буде опрацьований у парламентських комітетах, і я би дуже хотів, щоб ми у терміни, визначені законом, ухвалили Бюджет і увійшли у 2017 рік прогнозовано», - заявив Гройсман.

Крім того, він зазначив, що уряд розуміє, наскільки сьогодні важко жити людям, і може побудувати якісний механізм соціальних компенсацій. «Одним із таких механізмів є субсидії, які дозволять родині з невисокими доходами отримати персональну знижку при оплаті не тільки за газ або опалення, а й на увесь спектр житлово-комунальних послуг. Тож якщо ви ще не оформили субсидію, зробіть це!», - закликав прем’єр.

Нагадаємо, 3 листопада Кабінет міністрів України затвердив і передав на друге читання до Верховної Ради проект державного бюджету на 2017 рік без зміни макропоказників. Ключовою зміною в проекті держбюджету є підвищення рівня мінімальної заробітної плати з 1 січня 2017 року до 3200 грн. Таким чином уряд має намір зрівняти показники мінімальної зарплати з фактичним, а не нормативним прожитковим мінімумом. За розрахунками Міністерства соціальної політики, цього року реальний прожитковий мінімум має становити близько 2800 грн, а в 2017 році – 3200 грн.

4 листопада у Верховну Раду України надійшов доопрацьований проект Державного бюджету на 2017 рік.

Читайте також статтю «Главкома» «Золото Гройсмана. Де прем’єр «викопав» гроші на підвищення «мінімалки»

.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: