Група «Відродження» готова проголосувати за відставку Гонтаревої

Група «Відродження» готова проголосувати за відставку Гонтаревої
Валерія Гонтарева

Депутатська група партії ще в листопаді 2014 року зареєструвала у Раді проект постанови про відставку Гонтаревої

Депутатська група «Відродження» прийняла рішення підтримати відставку голови Національного банку Валерії Гонтаревої. Про це в кулуарах парламенту заявив член депутатської групи Антон Кіссе.

«Нашою депутатською групою було проведено відповідне засідання і вже була заява про те, що наша група – група «Відродження» – має намір підтримати відставку Гонтаревої», – заявив парламентарій.

Його слова підтверджують колеги по групі Віктор Бондар та Василь Гуляєв, які також зазначають, що їхня група вже давно домагається відставки глави НБУ.

«Безумовно, будемо голосувати за відставку. Ми про це говоримо вже рік, саме ми внесли першу постанову. Просто ніхто не чув, про що ми говорили, а сьогодні все це підтверджується. Якщо буде політичне рішення і провладні фракції винесуть це питання в зал на голосування, то ми будемо голосувати», – стверджує Бондар.

«Депутатська група партії ще в листопаді 2014 року зареєструвала такий проект постанови у Верховній Раді. До сих пір він не розглядається. Так що, звичайно, ми за звільнення Гонтаревої», - зазначив Гуляєв.

За словами депутата Антона Яценка, в ситуації, що склалася, Валерія Гонтарева повинна не триматися за крісло, а добровільно піти у відставку.

«Я як політик вважаю, що час настав. Ми бачимо, що профільний фінансовий комітет (прийняв рішення про звільнення Гонтаревої. – Ред.). І бачимо велике невдоволення на ринку. Для неї мужнім кроком було б просто піти у відставку. Це не трагедія усього життя. Навіщо триматися за крісло, якщо це створює негатив для банківської системи. Ви бачите, в залі теж зростає напруга з даного питання», – зазначає Яценко.

За словами Кіссе, до роботи Гонтаревої накопичилося безліч питань у всіх депутатських груп і фракцій.

«Перше, на що треба звернути увагу, – це інфляція і курс. Це, напевно, ті складові, які дуже турбують простих людей. Ні для кого не секрет, що більшість українців тримають свої заощадження в різних валютах, і для них будь-яке коливання – це стрес, тиск і дуже великі проблеми, бо все складніше і складніше якісь заощадження зібрати. Друге питання, яке турбує багатьох, що дуже багато банків з різних причин практично зникли. Були величезні вливання в ці банківські установи, і хотілося б бачити ефективність цих вливань. Тут цілий ланцюг питань, на які потрібні відповіді, і на засіданні профільних комісій, і на засіданнях фракцій необхідно зустрітися з керівником Національного банку Гонтаревою і отримати конкретні відповіді», – зазначив Кіссе.

Як повідомлялося, 18 жовтня Комітет ВРУ з питань фінансової політики і банківської діяльності рекомендував президенту Петру Порошенку подати в парламент проект постанови про звільнення голови Нацбанку Валерії Гонтаревої.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: