Грузія може отримати безвіз раніше, ніж Україна

Грузія може отримати безвіз раніше, ніж Україна
Безвізовий режим для України та Грузії

Тріалог щодо візової лібералізації для Грузії відбудеться у середу, 14 грудня

Грузія може отримати безвізовий режим з ЄС швидше, ніж Україна, оскільки тріалог щодо візової лібералізації для Грузії ймовірно відбудеться вже наступної середи, 14 грудня. Про це повідомив брюссельський кореспондент Радіо Свобода Рікард Йозвяк у Twitter.

«Тріалог щодо візової лібералізації для Грузії скоріш за все відбудеться у середу. А тріалог щодо України тільки тоді, коли механізм щодо призупинення безвізу буде формально прийнято - на початку наступного року», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, комітет постійних представників країн ЄС (Coreper) затвердив від імені Ради ЄС компромісний текст, узгоджений з Європейським парламентом, щодо механізму призупинення безвізового режиму.

Європарламент може проголосувати за механізм призупинення безвізу вже наступного тижня.

Доповідач Європейського парламенту щодо безвізового режиму для України Марія Габріель просить головуючу в Раді Словаччину якнайшвидше розпочати тристоронні міжінституційні переговори (ЄП, ЄР та президентство), щоб проголосувати це питання на пленарному засіданні ЄП вже на початку січня наступного року. При цьому Габріель пояснила, що вже наступної середи, 14 грудня, буде розпочато міжінституційні переговори для Грузії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: