Холодницький: НАБУ постійно передає нам якісь «привіти»

Холодницький: НАБУ постійно передає нам якісь «привіти»
Глава САП Назар Холодницький

У антикорупційного бюро й прокуратури виникають розбіжності, але глава САП назває їх «робочими відносинами»

У Спеціальної антикорупційної прокуратури нормальні «робочі» відносини з НАБУ.

У цьому запевнив глава САП у інтерв’ю Zn.ua.

«Я, як антикорупційний прокурор, ніяких претензій НАБУ через ЗМІ не висував. У нас нормальні, робочі відносини. У нас є тільки якісь постійні «привіти» з боку НАБУ. Я не розумію цього», - заявив Холодницький.

Він розказав про розбіжності між НАБУ й САП щодо справи голови Рахункової палати Романа Магути.

«НАБУ заявило, що не погоджується з позицією прокуратури про запобіжний захід голові Рахункової палати. Принцип такий: ми всіх закриємо, а там розберемося. Це 1937-й рік. А нічого, що за злочин, в якому підозрюється ця особа, передбачено покарання до 6 років? А нічого, що слідчий, наприклад, в цій справі на момент повідомлення про підозру ніякої інформації про можливості втечі прокурору не надав? Тільки зараз прокурор зі ЗМІ дізнається, що підозрюваний може втекти до Донецька. Це треба було оголошувати і проговорювати до стадії затримання, якщо є підстави, і обирати будь-яку іншу міру запобіжного заходу», - зазначив глава САП.

Він запевнив, що антикорупційна прокуратура вимагатиме забезпечення можливого відшкодування збитків, скажімо - застави квартири.

«І то: заставу, згідно із законом, не перераховується у відшкодування збитків. Якщо він втече, застава перераховується до бюджету. Але ми повинні обирати ті запобіжні заходи, які відповідають особі, злочину, а не просто всіх огульно закривати, оскільки цей піар добре виглядає», - вважає Холодницький.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: