Холодницький вважає, що застава для Онищенка повинна становити не менше 1,6 млрд грн

Холодницький вважає, що застава для Онищенка повинна становити не менше 1,6 млрд грн

Очільник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури заявив, що застава за Онищенка повинна бути в розмірі, не меншому за завдані збитки

Спеціалізована антикорупційна прокуратура проситиме суд арештувати Олександра Онищенка на 2 місяці, якщо парламент надасть дозвіл на застосування до депутата відповідного запобіжного заходу. При цьому застава для нардепа, можливість чого передбачена законодавством, повинна становити не менше 1,6 млрд грн. Про це журналістам заявив заступник генерального прокурора очільник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

«Ми вважаємо оптимальним запобіжним заходом арешт. Оскільки законодавство передбачає можливість внесення застави, то ми вважаємо, що вона повинна бути в розмірі, не меншому за завдані збитки (1,6 мільярда гривень - ред.)», - сказав Холодницький.

Нагадаємо, 17 червня Генпрокурор підписав та направив до ВР подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Онищенка, як одного з організаторів корупційної схеми з перепродажу газу, видобутого в рамках спільної діяльності з державним підприємством «Укргазвидобування».

За інформацією НАБУ, детективи здійснили 37 обшуків у Львові, Дніпрі та Києві, внаслідок яких було затримано 10 осіб, підозрюваних у причетності до злочинної газової схеми. За даними слідства, всього за період діяльності цього угрупування з січня 2013 по січень 2016 років державі було завдано прямих збитків в сумі 1 млрд 600 тис. грн.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: