Хто може очолити «Приватбанк»? Ірена Кільчицька оприлюднила сенсаційну інформацію про основного кандидата

Хто може очолити «Приватбанк»? Ірена Кільчицька оприлюднила сенсаційну інформацію про основного кандидата
Ірена Кільчицька
фото: gordonua.com

Можливий глава правління «Приватбанку» Мюллер-Ханке – неосвічений аферист, стверджує колишня банкір і наводить докази

Німецький банкір Райнер Мюллер-Ханке, який може обійняти посаду глави правління «Приватбанку», - людина непрофесійна, без профільної освіти й ненавидить Україну. Про це в екслюзивному коментарі «Главкому» розповіла колишня банкір та екс-заступник голови Київської міської державної адміністрації Ірена Кільчицька.

За словами Кільчицької, українська спільнота банкірів глибоко вражена новиною про те, що посаду голови правління націоналізованого «Приватбанку» може посісти Ханке. Вона стверджує, що диплом про вищу економічну освіту Ханке підроблений, наводячи в підтвердження копії документів. Крім того, за даними екс-заступника голови КМДА, Мюллер-Ханке також «відзначився» махінаціями із заставним майном у часи, коли він вже працював в українському банківському секторі.

Колишня заступник голови КМДА також підкреслила, що Ханке став власником вілли в Італії в результаті масштабних оборудок у банківській сфері.

Кільчицька також додала, що не має бізнес-інтересів, пов’язаних із «Приватбанком», навіть не користується послугами цієї фінустанови. Інформацію про підроблені документи і фінансові оборудки вона отримала з власних джерел і вирішила публічно попередити правоохоронні органи про недоцільність такого кадрового рішення.

Раніше у ЗМІ з’явилась інформація про те, що кандидатуру Мюллера-Ханке рекомендував Френсіс Маліж - директор Європейського банку реконструкції та розвитку в країнах Східної Європи і Кавказу. Однак цю інформацію спростувала Корпоративний секретар «Приватбанку» Вікторія Страхова. «Франсіс не рекомендував німця на позицію глави правління «Приватбанку» - це була рекомендація однієї з IFIs (міжнародних фінансових інституцій – «Главком») розглянути як кандидата з умовою участі в конкурсі», - написала вона у тебе на сторінці у Facebook.

Райнер Мюллер-Ханке нині є членом рад FinComBank (Молдова) і азербайджанського AccessBank. Зі інформацією ЗМІ, має ступінь магістра з економіки Вільного Університету Берліна. Володіє німецькою, англійською, російською та іспанською мовами, добре знає італійську. В Україні він уже працював генеральним директором Swedbank в 2009-2013 роках – на цій посаді він змінив Сергія Тігіпка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: