Ільмі Умерова можуть протримати у психлікарні три місяці

Ільмі Умерова можуть протримати у психлікарні три місяці
Фото ru.krymr.com

Згідно з російським законодавством, лікарі мають право продовжити до 90 днів термін перебування Умерова у диспансері

Перебування затриманого заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова у психоневрологічному диспансері може тривати до 90 днів – саме стільки дозволяє російське законодавство, після чого має бути видано висновок про стан його здоров'я. Про це розповіла його дочка Айше Умерова, передає телеканал «112 Україна».

Вона розповіла про нинішній стан здоров'я її батька. «Зараз ми тільки повернулися від нього, почуває себе, на жаль, не дуже добре після вчорашнього нападу, коли він знепритомнів, у нього впав тиск, підскочив цукор. Не може прийти до пам'яті, тиск вдалося стабілізувати, але є загальна слабкість, запаморочення. Вранці у нього взяли аналізи, результатів поки що немає, але, я думаю, вони будуть не дуже хорошими, тому що в тих умовах, у яких він перебуває, не маючи можливості нормально харчуватися, так, як належить хворим на цукровий діабет. Зараз із ним на зустрічі перебуває адвокат Микола Полозов. Думаю, можливо, вже є результати аналізів, і у нас буде більш детальна інформація», – зазначила вона.

За словами Айше, заступник голови Меджлісу, перебуваючи в ув'язненні, отримує велику підтримку від людей. «Він тримається, звичайно, добре, я йому передаю всі слова підтримки, які люди пишуть цілими днями, це дає йому сили триматися... Відвідувати його можуть тільки члени сім'ї і адвокати, тому ми двічі на день – з 11:00 до 13:00 і з 17:00 до 18:00 – маємо можливість побачити його, погодувати його, поспілкуватися», - додала Айше Умерова. 

«Є мінімальні терміни, які нам поставили в перший же день: слідство – 21 день, але лікарі сказали, 28 днів. Це мінімальний термін утримання його в диспансері для проведення експертизи. Але із застереженням, що, згідно з російським законодавством, вони мають право продовжити до 90 днів, після чого, в будь-якому випадку, повинні видати висновок», – пояснила вона.

Вчора повідомлялося про те, що у затриманого ФСБ заступника голови Меджлісу кримських татар Ільмі Умерова різко погіршився стан здоров'я. У нього стався гіпоглікемічний шок, він втрачав свідомість.

Нагадаємо, Умерову висунули звинувачення за ст. 280.1 КК РФ – публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності РФ. У тексті звинувачення зазначено, що Умеров 19 березня 2016 р. в ефірі телеканала ATR говорив про необхідність повернення Криму і Донбасу під юрисдикцію України. Тому слідчий ФСБ визнав це діями, спрямованими на порушення територіальної цілісності РФ. 12 травня Умерову вручили підписку про невиїзд.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: