Інтернет-провайдер Sky Net підозрюється у створенні терористичної групи

Інтернет-провайдер Sky Net підозрюється у створенні терористичної групи
Доступ до мережі Інтернет

СБУ проводила обшук в офісі інтернет-провайдерів Sky Net в Ізмаїлі

Служба безпеки України підозрює інтернет-провайдера Sky Net (Ізмаїл, Одеська область) у створенні терористичної групи. Про це повідомила речник СБУ Олена Гітлянська виданню Internetua.

«Співробітники Служби безпеки України викрили на Одещині механізм незаконної маршрутизації одним із провайдерів Інтернет-трафіку на тимчасово непідконтрольній Україні території. Правоохоронці встановили, що власники фірми по наданню послуг IP-телебачення та доступу до мережі Інтернет одного з райцентрів Одещини організували маршрутизацію трафіку до т. зв. «ЛНР», - повідомила Гітлянська.

Крім того, за її словами, «спритники зареєстрували свою філію на непідконтрольній Україні території у відповідності з «законодавством» терористичної організації «ЛНР» та справно сплачували «податки».

Під час проведення слідчих дій в офісі провайдера співробітники спецслужби вилучили телекомунікаційне обладнання і документацію, які підтверджують незаконну діяльність українського провайдера.

Досудове слідство триває у рамках відкритого кримінального провадження за ч.1 ст. 258-3 КК України.

Нагадаємо, що 1 червня в Ізмаїлі в офісі одного з найбільших міських інтернет-провайдерів Sky Net пройшов обшук. Перевірку здійснювали працівники обласного управління СБУ. Повідомлялося, що правоохоронці вилучили сервери провайдера на перевірку. Офіс фірми був опечатаний.

Також 1 червня співробітники Служби безпеки України проводили обшук в офісі інтернет-провайдера W-net за підозрою у фінансуванні насильницької зміни конституційного ладу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: