Іракські курди відмовляються скасовувати референдум про незалежність

Іракські курди відмовляються скасовувати референдум про незалежність
Іракські курди

Референдум – проста форма прояву демократії. Народ вирішив, і назад дороги немає, заявив лідер курдської автономії

Лідер курдської автономії в Іраку Масуд Барзані знову заявив, що не має наміру скасовувати так званий референдум про незалежність регіону від Іраку.

З такою заявою політик виступив на зустрічі з представником ООН в Іраку Яном Кубішем у селищі Салахаддін в Ербілі, повідомляє агентство «Анадолу».

«Референдум – проста форма прояву демократії. Народ вирішив, і назад дороги немає. 25 вересня відбудеться референдум про незалежність», – сказав Барзані у відповідь на заклик міжнародного співтовариства і ООН скасувати антиконституційний референдум.

Окрім того, він зазначив, що Ербіль готовий до переговорів з Багдадом, і питання щодо кордонів та інші важливі питання можна обговорити в мирній атмосфері.

Нагадаємо, парламент Іракського Курдистану в п'ятницю, 15 вересня, проголосував за проведення референдуму про незалежність автономії від Іраку. Для цього парламент провів перше за два роки засідання.

Референдум планується провести 25 вересня.

Як повідомляв «Главком», Ізраїль засуджує терористичну діяльність Робітничої партії Курдистану у Туреччині, але підтримує проведення в Іраку референдуму про незалежність курдського народу.

В іракському місті Ербіль, яке вважається столицею Іракського Курдистану, відкрилося почесне консульство України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: