Ірина Фріз: Необхідно притягнути військових РФ до відповідальності за злочини проти населення Донбасу

Ірина Фріз: Необхідно притягнути військових РФ до відповідальності за злочини проти населення Донбасу
Російські військові на Донбасі

Україні й міжнародній спільноті відомий перелік військових частин, які беруть участь у бойових діях на Сході України

Народний депутат України з фракції Партії «Блок Петра Порошенка» Ірина Фріз на своїй сторінці в Facebok  прокоментувала рішення слідчого комітету Російської Федерації про порушення кримінальних справ щодо командирів Збройних сил України, які захищають нашу державу в зоні АТО.

«Їм пред’явлені «фейкові» обвинувачення, які не співвідносяться ані зі здоровим глуздом, ані з чинними нормами права. В Росії й досі не зрозуміли, що залякати українських військових їм не вдасться, так само як і зломити бойовий дух. Адже для українців – це не просто бойові дії на Сході, це війна за суверенітет і незалежність, яку ми будемо вести до переможного кінця», - написала нардеп.

Вона додала, що Україні й міжнародній спільноті відомий перелік військових частин, які беруть участь у бойових діях на Сході України.

«Вони ідентифіковані. Список цих частин знаходиться в розпорядженні України і сьогодні ми маємо всі підстави для відкриття кримінальних справ щодо їх командування та особового складу, які приймали або й далі приймають участь в бойових діях на території України. Вважаю також необхідним розпочати процедуру персонального притягнення військових РФ за військові злочини проти мирного населення не лише на Донбасі, але й в Сирії на міжнародному рівні», – сказала Фріз.

Вона також підкреслила, що кожен ідентифікований російський військовий, який воював чи продовжує воювати на території України, а також ті, хто віддавав злочинні накази, мають знаходитися на лаві підсудних.

Нагадаємо, що у Росії порушили кримінальні справи проти українських військових. Імена п’ятьох командирів окремих підрозділів ЗСУ оприлюднили на сайті СК РФ.

Як стало відомо, російська сторона звинуватила українських військовослужбовців у руйнації інфраструктури «ДНР» та вбивстві донеччан.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: