ОБСЄ: Ситуація на Донбасі залишається напруженою

ОБСЄ: Ситуація на Донбасі залишається напруженою

Сайдік заявляє, що йдеться про численні порушення нинішніх домовленостей, зокрема щодо припинення вогню і відведення важкого озброєння

Спеціальний представник ОБСЄ у Тристоронній контактній групі щодо врегулювання ситуації на Донбасі Мартін Сайдік заявляє, що ситуація у зоні конфлікту на сході України залишається напруженою. За його словами, йдеться про численні порушення нинішніх домовленостей, зокрема щодо припинення вогню і відведення важкого озброєння.

«Більшість нещасних випадків серед цивільних і військових є результатом обстрілів з важкого озброєння. Його не повинно тут бути, воно має бути відведене згідно з мінськими домовленостями», – мовиться у заяві Мартіна Сайдіка, оприлюдненій 23 листопада після засідання Тристоронньої контактної групи у Мінську.

«На жаль, демонстрація сторонами виконання домовленостей щодо відведення важкого озброєння залишає бажати кращого у всіх аспектах», – додав Сайдік.

Наступна зустріч Тристоронньої контактної групи запланована на 7 грудня.

Як повідомлялося, на наступній зустрічі у Мінську обговорять звільнення заручників.

Нагадаємо, під час засідання тристоронньої контактної групи досягнуто попередньої домовленості про відкриття пункту пропуску у Золотому до 10 грудня.

Як розповіла Ірина Геращенко, сьогодні під час засідання у Мінську представники ОРДЛО вимагали від української гуманітарної групи звільнити понад 700 осіб, які скоїли злочини проти України, при чому навіть тих, хто не причетний до конфлікту на Донбасі.

Також Геращенко повідомила, що на території Російської Федерації затримали ще одного українця, якого Росія безпідставно передала підконтрольним бойовикам на окупованій частині Донбасу.

Нагадаємо, 21 листопада представник України в гуманітарній робочій підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко повідомила, що в заручниках у бойовиків на Донбасі залишаються 109 українців, серед яких як військові, так і цивільні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: