Італійська компанія може зробити протези Жемчугову за власний кошт

Італійська компанія може зробити протези Жемчугову за власний кошт

Італійська компанія, яка хоче вийти на ринок України, може взятися за протезування Володимира Жемчугова

Державна служба у справах ветеранів війни та учасників АТО розглядає можливість протезування нещодавно звільненого з полону Володимира Жемчугова коштом італійської компанії, яка хоче вийти на ринок України.

Про це заявив голова Держслужби Артур Дерев'янко на брифінгу у вівторок.

«На наш ринок спеціалізованих послуг виходить італійська компанія ITOP, яку нам презентувало Міністерство закордонних справ. Вони презентуватимуть свої можливості в Україні 4–6 жовтня, і була пропозиція, щоб ця компанія по можливості відпротезувала Жемчугова своїм коштом», – сказав Дерев'янко.

Він нагадав, що наразі Жемчугов перебуває на лікуванні у «Феофанії» і поки що не має статусу військовослужбовця, а є військовополоненим. Дерев'янко зазначив, що випадок Жемчугова досить складний – він потребує протезування обох рук і має проблеми із зором, тож необхідно радитися з медиками, яке протезування йому потрібне.

«У нас пропозиція така є, і я думаю, що аби вийти на ринок України і поділитися своїми технологіями, італійська сторона зробить це своїм коштом – ми це розглядаємо», – резюмував Дерев'янко.

Як повідомлялося, 17 вересня під час обміну полонених між українською стороною і бойовиками було звільнено двох громадян України – Володимира Жемчугова і Юрія Супруна.

45-річний Жемчугов потрапив у полон бойовиків у листопаді 2015 року, підірвавшись на розтяжці. Його звинуватили у підриві залізничного полотна в районі Лутугине під Луганськом і електроопори у Хрящуватому.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: