Італійські архітектори попередили про загрозу руйнування Колізею

Італійські архітектори попередили про загрозу руйнування Колізею

Після ретельного огляду Колізею з’ясувалося, що на верхньому рівні амфітеатру відбулися обвалення

Землетруси, що струсили Італію в жовтні, додали небезпечних тріщин у стіни Колізею. Одна з найдавніших споруд може обвалитися до свого 2000-річчя, з’ясували архітектори.

Про це повідомляє telegraph.co.uk.

«З кожним новим землетрусом тріщини збільшуються», – повідомив доглядач Колізею Франческо Просперетті місцевому виданню. Землетрус магнітудою 6,5, який відбувсяся в центральній Італії в 7:40 ранку за місцевим часом у неділю, 30 жовтня, залишив без даху над головою близько 25 000 чоловік, викликавши масові руйнування в 100 містах. Епіцентр знаходився на південний схід від Перуджі, в 6 км від невеликого містечка Норча: від поштовхів там зруйнувалася середньовічна базиліка Святого Бенедикта і кілька інших будівель.

При землетрусі, що стався в країні 24 серпня 2016 року, загинули близько 300 осіб. Міністерства досі підраховують збитки від руйнування майже 5000 церков, дзвіниць, історичних будівель і древніх стін, передає The Guardian.

Останній випадок пошкодив декілька церков і будівель в центрі Риму, була закрита базиліка Святого Петра у Ватикані через тріщини в стінах, почалися перевірки в Колізеї та інших стародавніх пам’ятках архітектури.

Просперетті також сказав, що після ретельного огляду Колізею з’ясувалося, що на верхньому рівні амфітеатру відбулися обвалення. В результаті частина пам’ятника, що відкриває вид на Палантин, була закрита для відвідувань. Інша частина будівлі, а також Форум, терми Каракалли і Пантеон, як і раніше, відкриті. Археолог Д ‘ Алессандро Алессіо при цьому зазначає, що стародавні римляни були добре інформовані про вплив землетрусів на будівлі і підстрахувалися ще на етапі проектування Колізею.

Колізей, споруджений у 80 році н. е.., – однаіз самих грандіозних споруд стародавнього світу, що збереглися до нашого часу. Довгий час Колізей був для жителів Рима та приїжджих головним місцем розважальних видовищ, таких, як бої гладіаторів, звірині цькування, морські битви (навмахії). В наші дні стародавній пам’ятник привертає більше 5 млн відвідувачів на рік.

Мистецтвознавець Томазо Монтанарі підкреслив, що культурні втрати від землетрусів можуть бути безпрецедентними, тому належить потурбуватися щодо захисту будівель від руйнувань.

Нагадаємо, потужний землетрус магнітудою 6,6 бала стався в ніч на 30 жовтня біля міста Норчія в центральній Італії.

Вночі на 27 жовтня десятки людей отримали поранення внаслідок двох потужних землетрусів, що сколихнули центральну частину Італії.

Наприкінці серпня в результаті одного з найпотужніших землетрусів у новітній історії Італії в районі містечка Аматриче загинули 298 осіб. Італійський уряд оцінило матеріальний збиток від цього стихійного лиха приблизно в чотири мільярди євро. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: