Єдиний депутат, який проголосував проти арешту Онищенка, пояснив свій вчинок

Єдиний депутат, який проголосував проти арешту Онищенка, пояснив свій вчинок
ukranews.com

Рада є законодавчим органом, а не правоохоронним або судовим, - наголосив політик.

Депутат від «Волі народу» Євген Рибчинський вважає, що голосування щодо арешту народного депутата Олександра Онищенка є «недоцільним». Про це він сказав у коментарі «Главкому».

«ВРУ є законодавчим органом, а не правоохоронним або судовим. Голосувати парламент може за що завгодно, але такі речі, як арешт і утримання громадянина під вартою або у в'язниці, це функція, не притаманна законодавчому органу. Після зняття недоторканості депутат стає цілком доступним для правоохоронних органів держави. Тому питання не в тому, чи це законно, а в тому, чи це доцільно», - зазначив він.

Він також додав, що сама «справа Онищенка» виглядає сумнівною: «Зовні все виглядає, як рейдерство на вищому державному рівні».

Нагадаємо, «за»  арешт народного депутата України Олександра Онищенка під час голосування у Верховній Раді висловилися 263 народні депутати. «Проти» був лише один народний обранець, саме Євген Рибчинський, утрималися 12. Узагалі не голосували 30 нардепів. На засіданні були присутні 306 народних обранців.

Отже, у БПП «за» проголосували 113 нардепів, «проти» - 0, утрималися двоє, узагалі не голосували восьмеро та не прийшли на засідання 10 осіб. У «Народному Фронті» підтримали арешт Онищенка 73 нардепи, «проти» - нуль, утримався від голосування один, відсутніми виявилися семеро депутатів, проголосували всі присутні члени фракції. Дещо інакшою була картина голосування «Опозиційного блоку»: «за» висловився лише один депутат, «проти» - нуль, утрималися двоє, не голосували 15 і 25 народних обранців просто не прийшли на засідання. Із позафракційних «за» проголосували 24 депутати, «проти» не висловився ніхто, утрималась одна особа, не голосував також один депутат і ще 16 не з'явились на засідання. «Об'єднання «Самопоміч» проголосувало таким чином:«за» - 24, «проти» - нуль, утримались - нуль, не голосували - нуль, двоє відсутніх.Група «Відродження» практично в повному складі не з'явилася, а двоє нардепів із фракції, які прийшли на засідання, утримались від голосування. Фракція Радикальної партії Олега Ляшка  - «за» практично у повному складі - не прийшли на засідання лише двоє нардепів. Із групи «Воля народу» жоден депутат не підтримав арешт Онищенка, «проти» проголосував один народний обранець, утримались п'ятеро, не голосували четверо, відсутні - 9. Із фракції політичної партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» «за» проголосували 9, «проти» - нуль, один нардеп утримався і всього на засідання вирішили не приходити дев'ятеро народних обранців.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: