ЄС підтримує посилення санкцій проти РФ через турбіни Siemens в Криму - ЗМІ

ЄС підтримує посилення санкцій проти РФ через турбіни Siemens в Криму - ЗМІ

Турбіни в порту окупованої Феодосії

За інформацією Reuters, скептично до ідеї посилити санкції проти Москви поставилася лише Італія

Країни Європейського союзу в основному попередньо підтримали пропозицію Німеччини посилити санкції проти Росії у зв'язку з поставкою в Крим турбін Siemens.

Про це Reuters повідомили джерела з-поміж європейських дипломатів.

Дипломатичні джерела заявили, що в четвер було висловлено «політичне розуміння» цієї пропозиції і вона була в принципі схвалена.

Зі слів співрозмовників агентства, цією пропозицією займатиметься робоча група експертів-юристів, і остаточне рішення може бути ухвалене вже наступного тижня.

Крім цього, за інформацією джерел агентства, скептично до ідеї посилити санкції проти Москви поставилася Італія, а Люксембург готовий підтримати їх із застереженнями.

Раніше повідомлялося, що посли ЄС погодились розширити антиросійські санкції після того, як Росія привезла на територію окупованого Криму чотири турбіни виробництва німецького концерну Siemens.

Нагадаємо, турбіни незаконно ввезли з Росії до Криму для використання на електростанціях, стало відомо на початку липня 2017 року. Після цього Siemens подав до суду в Москві позови на три російські компанії, ймовірно, причетні до цього.

Російська сторона заявляє, що доставлені в Крим турбіни - російського виробництва. Москва запевняє, що попри ситуацію з турбінами Siemens, ТЕС запустять у 2018-му

Санкції Євросоюзу забороняють європейським компаніям постачати будь-яке обладнання і продукцію, а також послуги до окупованого Росією Криму.

Крім того, концерн Siemens оголосив, що у зв’язку з незаконним постачанням його турбін в окупований Крим призупинить постачання енергообладнання російським компаніям.

Німеччина закликає Європейський союз додати ще чотирьох російських громадян і компаній до санкційного списку через турбіни Siemens, доставлені в анексований Крим.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: