ЄС погрожує припинити фінансування програм реформ в Україні

ЄС погрожує припинити фінансування програм реформ в Україні

До України висуваються дуже серйозні вимоги

Європейський Союз припускає припинення фінансування програм реформ в Україні у разі їх непроведення. Про це на прес-конференції сказала голова місії ЄС з бюджетного контролю Інге Грессле.
«Учора ми зустрілися з депутатами, міністром економічного розвитку й першим віце-прем'єром. Ми отримали повну картину того, що відбувається в Україні - як проводиться боротьба з корупцією... Ми мали можливість констатувати прогрес у цій галузі», - сказала вона.
Грессле повідомила, що комітет бюджетного контролю займається перевіркою використання коштів, які надходять за європейськими програмами і використовуються в Україні в обсязі 3,4 млрд євро.
Вона повідомила, що 900 млн євро спрямовані на двосторонній розвиток і підтримку, 500 млн - на регіональний розвиток, 50 млн - на підвищення стабільності, 60 - млн євро на гуманітарну допомогу.
«Ми також обговорили питання банкрутства 72 банків і куди поділися гроші, які ніхто не може знайти», - сказала вона.
Крім того, Грессле відзначила роботу з боротьби з корупцією, зокрема роботу антикорупційних органів.
«Ми сподіваємося, що Верховна Рада також зробить все необхідне для продовження реформ. В іншому разі ми змушені будемо заблокувати макрофінансову допомогу на підтримку реформ», - наголосила голова місії.
До України висуваються дуже серйозні вимоги, оскільки в фінансуванні реформ задіяно багато організацій, зазначила Грессле.
«Ми констатували зменшення швидкості реформ. З макрофінансової допомоги ще не виконані вимоги для надання € 800 млн», повідомила вона.
ЄС зацікавлений в продовженні України реформ, каже Грессле.
Джерело: Українські Новини

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: