Єврокомісія закликає Україну скасувати е-декларації для громадських організацій

Єврокомісія закликає Україну скасувати е-декларації для громадських організацій
Сайт для заповнення електронних декларацій

У Європейській комісії стверджують, що саме громадські організації мали вагоме значення у боротьбі з корупцією

Європейська комісія розраховує, що українська влада скасує одне з положень антикорупційного законодавства, яке зобов'язує представників громадських організацій та їхніх підрядників декларувати власні статки.

Про це у прес-службі Єврокомісії повідомили Deutsche Welle.

Зазначається, що Брюссель уже порушував у контактах з Києвом це питання і продовжує це робити.

Єврокомісія закликала «невідкладно» переглянути законодавчу норму про декларування доходів представниками неурядових організацій.

«Від будь-якого заходу, який ставатиме на заваді суттєвій ролі громадянського суспільства, слід утриматися», - йдеться у коментарі Єврокомісії.

Також наголошується, що саме громадські організації мали першорядне значення в боротьбі з корупцією в Україні, тоді як е-декларації для них стали «кроком назад».

Як відомо, у березні Верховна Рада України ухвалила ‎закон про внесення змін до закону «Про ‎запобігання корупції», зобов'язавши представників громадських об'єднань ‎подавати електронні декларації і звільнивши від цього деякі категорії військовослужбовців.

Нагадаємо, що посольство США в Україні також назвало «кроком назад» ‎зміни до законодавства, що розширюють перелік ‎зобов'язаних подавати електронні декларації про ‎майно й доходи на громадських діячів.‎

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: