Європарламент 28 червня ухвалить резолюцію щодо оцінювання результатів британського референдуму

Європарламент 28 червня ухвалить резолюцію щодо оцінювання результатів британського референдуму
svoboda.org

Парламентарі також обговорять майбутні кроки європейських органів

Європейський парламент 28 червня ухвалить резолюцію щодо оцінювання результатів референдуму у Великій Британії. Про це заявив голова Європарламенту Мартін Шульц,- повідомляє телеканал «112 Україна».

«Парламент вирішив зібратися вранці у вівторок на сесії в ЄП для обговорення підсумків британського референдуму й ухвалення резолюції щодо майбутніх кроків європейських органів, особливо ЄП», - сказав він.

Нагадаємо, референдум щодо членства Великої Британії в ЄС відбувся 23 червня. За його підсумками, на користь виходу зі складу союзу висловилися 52% британців. Прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон уже пообіцяв піти у відставку через три місяці у зв'язку з підсумками референдуму. За його словами, країні потрібні нові лідери.

Результати референдуму призвели до різкого падіння фунта на біржах. На тлі цих новин обвалилися й азійські фондові біржі. Багато хто з економістів та експертів попереджали, що Brexit може завдати серйозної шкоди британській економіці і загнати її в рецесію. Водночас Банк Англії пообіцяв зробити «всі необхідні кроки» для забезпечення монетарної і фінансової стабільності Великої Британії після референдуму про вихід з ЄС.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: