Європарламент назвав дату голосування за механізм призупинення безвізу

Європарламент назвав дату голосування за механізм призупинення безвізу
Європейський парламент

Дебати з цього питання відбудуться 14 грудня

Європейський парламент 15 грудня розгляне законопроект, що передбачає призупинення дії безвізового режиму для третіх країн.

Згідно з інформацією на сайті Європарламенту, дебати з цього питання відбудуться 14 грудня, а 15 грудня на порядку денному пленарного засідання вказано, зокрема, голосування з питання призупинення дії безвізу.

Як повідомлялося, 8 грудня комітет постійних представників країн ЄС (Coreper) затвердив від імені Ради ЄС компромісний текст, узгоджений з Європейським парламентом, щодо механізму призупинення безвізового режиму.

Єврокомісар з питань політики сусідства і переговорів про розширення Йоганнес Ган привітав затвердження законопроекту щодо впровадження механізму призупинення безвізового режиму та закликав ЄС невідкладно надати заслужений безвізовий режим громадянам України і Грузії.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив про зняття всіх політичних перешкод для введення безвізового режиму Європейського союзу для громадян України. «Це питання з сьогоднішнього дня абсолютно поза політикою, це – питання технічне та організації голосування», – розповів Клімкін.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: