Європарламентарі, що побували на Донбасі, вражені масштабами руйнувань

Європарламентарі, що побували на Донбасі, вражені масштабами руйнувань
Завдані війною руйнування на Донбасі

Збиток від воєнних дій становить понад 3 млрд гривень

Делегація Підкомітету з питань безпеки та оборони Комітету закордонних справ Європарламенту на чолі з Анною Фотигою, яка відвідала Краматорськ, була вражена даними щодо принесених війною руйнувань. Про це повідомив прес-центр штабу АТО.

Делегація зустрілася в Краматорську з головою Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павлом Жебрівським, керівником української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін генерал-майором Борисом Кременецьким.

«Європарламентарів вразили дані щодо принесених війною руйнувань: лише на Донеччині результатом конфлікту стало понад 9 тисяч знищених чи пошкоджених об’єктів, доріг, мостів. Такий збиток від воєнних дій становить понад 3 млрд гривень. Деякі населені пункти на кшталт Широкиного, Водяного, Опитного тощо фактично потрібно відбудовувати знову. А збитки в неконтрольованих Україною районах досі не підраховані через відомі причини», - повідомляє прес-центр.
Тим часом генерал-майор Борис Кременецький пояснив європейським партнерам схематику, за якою відбувається постачання ресурсів і управління російсько-терористичними силами на Донбасі. Зокрема, він наголосив на тому, які саме куратори персонально контролюють ситуацію з російського боку, чому і де відбуваються обстріли, й що заважає реальному розведенню сторін та відновленню української юрисдикції над окупованими ворогом землями.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: