Керівники меткомбінатів ІСД звернулись до президента через блокаду окупованого Донбасу

Керівники меткомбінатів ІСД звернулись до президента через блокаду окупованого Донбасу
На Донбасі продовжується блокада залізничного сполучення

Автори звернення нагадали, що підприємствами групи ІСД в Україні сплачено понад 1,1 млрд грн податків

Затримки зі своєчасною оплатою податків, нерегулярні виплати зарплат, соціальне напруження в містах – до таких наслідків призведе продовження незаконної блокади залізничного сполучення з неконтрольованою територією України. Про це у своєму зверненні на ім'я Президента України Петра Порошенка та прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана заявили керівники Дніпровського і Алчевського металургійних комбінатів В'ячеслав Мосьпан і Тарас Шевченко.

Автори звернення нагадали, що тільки за 2016 рік підприємствами групи ІСД в Україні сплачено понад 1,1 млрд грн податків (не враховуючи ПДВ). Комбінати є містоутворюючими, на них працюють понад 25 тисяч людей (близько 100 тисяч людей з членами сімей). Блокування залізничних шляхів серйозно вдарить по стабільності роботи цих підприємств.

При цьому, комбінати Групи ІСД є експортно-орієнтованими, їх валютна виручка в 2016 році становила понад 1 млрд дол. США.

«Блокада, в свою чергу, призведе до зменшення валютних надходжень у країну від реалізації металопрокату», - йдеться в заяві.

Комбінати мають договірні відносини з підприємствами Європейського Союзу з Угорщини і Польщі, обсяг щомісячних поставок в ЄС становить 100 тис. тонн товарного прокату. На думку авторів звернення, блокада викличе проблеми в роботі партнерів і, відповідно, призведе до погіршення іміджу України.

Вжити негайних заходів для розблокування залізничних шляхів закликала і профспілкова організація Дніпровського металургійного комбінату. Підприємство має містоутворюючий статус, на ньому працює понад 10 тисяч людей.

«Якщо наше підприємство і постачальники сировини зупиняться у зв'язку з блокадою залізничних шляхів з непідконтрольною територією, це може призвести до соціального вибуху в місті і непередбачуваних наслідків для всієї країни в цілому», - говориться в листі профспілки керівникам держави.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: