Київ закликає Польщу відновити українські пам'ятники

Київ закликає Польщу відновити українські пам'ятники
За три роки в Польщі були осквернені 15 українських пам'яток

Україна просить польську сторону незалежно від статусу пам'яток забезпечити їхній належний захист

У Польщі станом на сьогоднішній день зруйновано вісім українських пам'яток, які досі не відновлені. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко, який представляє Київ в українсько-польській комісії з історичних питань, в ефірі 5 каналу.

 «Ми передали польській стороні конкретний перелік восьми пам'ятників. Хочу зазначити, що два зі зруйнованих пам'ятників були легальними на території Польщі, але досі не відновлені», - сказав Розенко.

Віце-прем'єр наголосив, що Україна просить польську сторону незалежно від статусу пам'яток забезпечити їхній належний захист або відновлення в разі їхнього пошкодження або вандалізму.

За словами віце-прем'єра, в Україні 95% польських пам'ятників є нелегальними, і в разі руйнувань польських місць пам'яті Україна проводить відповідні слідчі дії.

«95% польських пам'ятників в Україні незаконно або встановлені, або неузаконена їхня правова основа. Але це не означає, що ми за них не відповідаємо, і в разі їхнього руйнування ми не здійснюємо жодних кроків. Ні, ми їх охороняємо, ми їх відновлюємо, ми проводимо розслідування, коли це стосується актів вандалізму, незважаючи на їхній статус», - сказав Розенко.

Раніше стало відомо, що у Польщі знесли пам'ятник подяки Радянській армії.

Також Центр Симона Візенталя порадить євреям обмежити візити в Польщу.

Крім того днями у варшавському автобусі українців побили через їх національність.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: