Кількадесят військовополонених на Донбасі звільнено завдяки священикам Московського партіархату, - Геращенко

Кількадесят військовополонених на Донбасі звільнено завдяки священикам Московського партіархату, - Геращенко
Священники допомогли звільнити Тараса Колодія

У СБУ сподіваються на подальшу участь Української православної церкви у звільненні військовополонених

Із початку конфлікту на Донбасі священникам Московського партіархату вдалося звільнити кілька десятків військовополонених. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила перший віце-спікер парламенту, представник України на переговорах у Мінську Ірина Геращенко.

«Тарас Колодій на свободі і вже іде до Києва. Ще раз дякуємо церкві і всім священнослужителям, що причетні до звільнення Тараса. До речі, з початку конфлікту священникам вдалося звільнити кілька десятків бранців», - зазначила вона.

 

У свою чергу в СБУ заявили, що сподіваються на подальшу участь Української православної церкви у звільнення військовополонених. «На Раді Церков, в Краматорську, Голова Служби безпеки Ст. Грицак особисто передав через митрополита Августина прохання Блаженнішому Онуфрію вплинути на процес звільнення заручників. Ми сподіваємося, що і надалі Українська православна церква буде допомагати у нашій спільній справі – повернути всіх наших Героїв додому, в їх сім'ї», - повідомив на своїй сторінці у Facebook радник голови СБУ Юрій Тандіт.

Як повідомлялося, сьогодні президент України Петро Порошенко заявив, що з полону бойовиків звільнили захисника донецького аеропорту Тараса Колодія.

Тараса Колодія мобілізували в серпні 2014 р. Спочатку десантник 80-ої аеромобільної бригади служив у Костянтинівці, потім захищав донецький аеропорт. Там рік тому потрапив у руки бойовиків так званої «ДНР». Колодій - останній із «кіборгів», які були в полоні у бойовиків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: