Кіпр заморозив понад $2 млн, виведених із України

Кіпр заморозив понад $2 млн, виведених із України

Кіпрська сторона пообіцяла Луценку максимально прискорити розгляд низки найбільш пріоритетних запитів про правову допомогу у ключових кримінальних провадженнях

Компетентні органи Кіпру за клопотанням Генеральної прокуратури України заблокували 2,2 млн доларів США, що належать фігуранту одного з актуальних розслідувань проваджень щодо економічних злочинів, вчинених представниками влади режиму Януковича. Про це повідомив міністром юстиції та громадського правопорядку Республіки Кіпр Іоанас Ніколау під час зустрічі з генеральним прокурором України Юрієм Луценком.
Одним із питань, які обговорили учасники зустрічі, було виконання клопотань правоохоронних органів про правову допомогу у кримінальних провадженнях, повідомляє прес-служба Генпрокуратури.
«Республіка Кіпр є одним з лідерів серед держав за кількістю запитів, надісланих українськими органами слідства протягом останніх двох років. Ці клопотання насамперед стосуються проваджень щодо економічних злочинів, вчинених представниками влади режиму Януковича. Їх виконання може суттєво допомогти повернути вкрадені у нашої держави кошти», – сказав Луценко.
Ніколау зазначив, що налагодження прямого діалогу між представниками правоохоронних органів є запорукою їх ефективного співробітництва у боротьбі зі злочинністю. Міністр запевнив, що компетентні органи Республіки Кіпр усіляко сприятимуть українським слідчим в отриманні необхідної інформації.
Кіпрська сторона також пообіцяла максимально прискорити розгляд низки найбільш пріоритетних запитів української сторони про правову допомогу у ключових кримінальних провадженнях. З цією метою учасники зустрічі домовились визначити представників обох відомств, відповідальних за оперативний та безпосередній обмін інформацією із вказаних питань.
«Одним з прикладів успішної співпраці держав у цій сфері є нещодавнє блокування компетентними органами Кіпру за клопотанням Генеральної прокуратури України 2,2 млн доларів США, що належать фігуранту одного з актуальних розслідувань», - йдеться у повідомленні ГПУ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: