Китай не побачив у Росії потенціалу збивати балістичні ракети

Китай не побачив у Росії потенціалу збивати балістичні ракети

Китайське телебачення не згадало своїх російських «союзників»

Нещодавно китайський телеканал CCTV транслював 8-серійний документальний фільм щодо розвитку військової техніки в КНР. Серед іншого в одній із серій наводилися слова очільника країни Си Цзиньпіна про те, що пріоритетами роботи мають стати розвиток суперкомп’ютерів, систем протиракетної оборони (ПРО) для перехоплення балістичних ракет і систем навігації за допомогою супутників.

При цьому в документальному фільмі, як пише на своїх шпальтах The South China Morning Post, говориться про те, що лише дві країни у світі на даний момент можуть успішно перехоплювати балістичні ракети. І цими двома країнами є США і КНР. Однак як відомо РФ має як стаціонарну систему ПРО для охорони Москви (А-135), так і розвиває відповідні мобільні системи (С-300, С-400 і перспективна система С-500) для перехоплення різних типів ракет.

Технології КНР щодо перехоплення ракет і справді демонструють значний прогрес протягом декількох останніх років і швидко наближаються до американських. У якості прикладу документальний фільм CCTV наводив роботи полковника Чень Деміна і його команди. Даний військовий працює над проблематикою ПРО більше 30 років. В тому числі лише у 2016 році стало відомо про успішний тест, який був проведений на північному заході КНР у 2010 році.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: