Кліматична конференція ООН заборонила вугілля і звернулася до Трампа

Кліматична конференція ООН заборонила вугілля і звернулася до Трампа
Всесвітня конференція Організації Об'єднаних Націй з питань зміни клімату

Країни ООН хочуть повністю перейти на відновлювану енергію

Всесвітня конференція Організації Об'єднаних Націй з питань зміни клімату, у якій взяли участь учасники Паризької угоди щодо клімату, склала план відмови від використання вугілля в енергетиці.

Про це повідомляє DW.

«Учасники конференції ООН з питань захисту клімату виробили план дій щодо реалізації Паризької угоди по клімату. Вони також закликали Трампа не відмовлятися від участі в угоді», - йдеться в повідомленні.

Кліматична конференція проходила з 7 по 18 листопада в марокканському місті Марракеші. Серед найбільш важливих рішень, ухвалених країнами ООН, є повна відмова від вугілля. 48 країн, які особливо потерпають від змін клімату, хотіли б «якомога швидше» - не пізніше 2050 року повністю перейти на відновлювані джерела енергії. Робиться це з метою не допустити глобального потепління більше, ніж на 1,5 градуса, зазначає агентство dpa.

Учасники конференції звернулися до майбутнього президента США Дональда Трампа із закликом не виходити з Паризького угоди. Міжнародне співтовариство веде «велику битву за майбутнє нашої планети», заявив глава МЗС Марокко Салахеддін Мезуар, який очолює оргкомітет Всесвітньої конференції ООН з питань зміни клімату. «Ми звертаємося до вашого прагматизму і почуття обов'язку», - сказав він на адресу Трампа.

Нагадаємо, під час передвиборчої кампанії кандидат від республіканців неодноразово заявляв, що в разі свого обрання відмовиться від Паризьких угод. За його словами, глобальне потепління - це містифікація. Він анонсував зупинку багатомільярдних виплат на програми ООН із запобігання зміни клімату, а замість цього планує використовувати гроші для створення екологічної інфраструктури в США. Більш того, в одному з повідомлень у Твітері Трамп написав, що глобальне потепління вигадали китайці.

У 2017 році кліматична конференція мала пройти на островах Фіджі. Але оскільки архіпелаг не в змозі прийняти на своїй території 15-20 тисяч учасників, захід з логістичних міркувань вирішили перенести до німецького Бонна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: