Кобзона позбавили звання почесного громадянина Слов'янська

Кобзона позбавили звання почесного громадянина Слов'янська
Йосип Кобзон

Звання відібрали на вимогу громадських організацій

Міськрада Слов'янська позбавила російського кримінального авторитета, співака і депутата Держдуми Йосипа Кобзона звання почесного громадянина міста. Як повідомляє видання «Новости Донбасса», в пояснювальній записці до проекту рішення зазначається, що така ініціатива надійшла від місцевих громадських організацій.

За даними видання, Кобзон носить це звання з 1999 року. Скасувати присвоєння почесного громадянина Кобзону вперше було запропоновано після звільнення міста від російських окупантів влітку 2014 року. У 2015 році депутати Слов'янська відмовилися розглядати це питання.

У березні 2017 року спеціально створена комісія направила низку документів у прокуратуру і СБУ для отримання рекомендацій про звання Кобзона.

Йосип Кобзон народився в місті Часів Яр Донецької області. До останнього часу був почесним громадянином декількох міст України. Полтава, Дніпро і Краматорськ позбавили його цього звання.

Як повідомлялось, Кобзон поскаржився на російських артистів, які не хочуть виступати в «ЛДНР». «Я здивований своїми колегами, які, злякавшись санкцій, не хочуть приїжджати сюди. Їм Майамі ближче, ніж Донбас. Я ж вважаю, що борг, особливо якщо це моя батьківщина, я народився на цій землі, бути з тими людьми, які перебувають у складних, екстремальних ситуаціях. Я думаю, що я можу зробити і як можу виступити, щоб подякувати цим мужнім людям» , – заявив Кобзон.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: