Колишній беркутівець зізнався, що патрони для розстрілу Майдану привозили спецмашини

Колишній беркутівець зізнався, що патрони для розстрілу Майдану привозили спецмашини

Колишній беркутівець Віктор Шаповалов покаявся за злочини на Майдані та дав свідчення проти «своїх»

Набої спецпризначенцям взимку 2014 року зі свинцевою картеччю привозили спеціальні машини

Колишній працівник спецпідрозділу МВС «Беркут» Віктор Шаповалов у Подільському районному суді Києва 3 жовтня 2016 року дав важливі свідчення про події Майдану.

Сьогодні ЗМІ опублікували важливі свідчення обвинуваченого. Він розповів, що біля Жовтневого палацу ввечері спеціальні машини привозили патрони.

«Я сам патрони не бачив, але особовий склад, який отримував, вони між собою розмовляли і говорили, що патрони були різні», - заявив Шаповалов та додав, що розумів, що видавалися набої зі свинцевою картеччю

При цьому екс-беркутівець стверджує, що він як командир підрозділу не давав своїм підлеглим вказівок щодо використання набоїв.

Крім того, за словами Шаповалова, йому невідомо, чи складалися документи щодо видачі набоїв зі свинцевою картеччю: «Я такого факту не знаю. Станом на 18-те число помпові рушниці мали приблизно 12–15 осіб».

Також він заявив, що бачив, як працівники його ж підрозділу робили постріли в бік мітингувальників із вказаних помпових рушниць.

Нагадаємо, 3 жовтня екс-беркутівець з Харкова Віктор Шаповалов у суді визнав свою провину, попросив вибачення та назвав прізвища колишніх колег, які отримували набої зі свинцевою картеччю замість гумових куль.

Шаповалов детально розповів, як спецпризначенці з різних областей відрізняли одне одного на Майдані у лютому 2014 року.

За його словами, на шоломи ззаду клеїли різнокольорові наліпки. Адвокати стверджують, що ця інформація дасть можливість розрізнити інших причетних до поранень та вбивств майданівців.

Патрони беркутівцям перед розстрілом Майдану привозили спецмашини

Читайте також матеріал Главкому: Адвокат Олександр Горошинський: Зброю застосовували і проти «Беркуту». Хто? А це ніхто не розслідує…

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: