Адвокат «беркутівців»: Наявність злочинного наказу силовикам на Майдані нічим не доведена

Адвокат «беркутівців»: Наявність злочинного наказу силовикам на Майдані нічим не доведена

Адвокат Горошинський заявив, що досі немає жодного свідчення, що був наказ на застосування зброї

Захисник «беркутівців» (Павла Аброськіна та Олександра Маринченка), партнер адвокатської фірми Goro legal Олександр Горошинський в інтерв’ю «Главкому» заявив, що наявність злочинного наказу силовикам стосовно використання зброї на Майдані досі нічим не доведена.
«Немає жодного свідчення, що був наказ на застосування зброї, жодного радіоперехоплення, запису. Згідно відповідей на запити, всі спец підрозділи й відомства: Внутрішніх військ, Нацгвардії, «Беркуту», «Омеги», «Альфи», СБУ, ДСНС, повідомили що наказів на застосування зброї не було. Вогнепальну зброю видавали всім підрозділам, не лише «Беркуту», - повідомив адвокат.
Тим не менш, Горошинський припускає, що теоретично могло прозвучати тоді наступне: за умови реальної загрози співробітникам правоохоронних органів не заборонено використовувати зброю – відповідно до статті 15 Закону України «Про міліцію».
«Інкримінуючи застосування зброї, слідство виходить з однієї обставини: передивляючись відео, вони бачать «чорних чоловічків» із жовтими пов’язками, які начебто застосовують зброю, стріляють. Чому я кажу «начебто»? Ми, дійсно, бачимо, що невстановлені особи застосовують зброю. Але куди? Мені не відомо. А це важливо, бо впливає на звинувачення за статтею 258 (терористичний акт)», - резюмував захисник «беркутівців».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: