Командирів ЗСУ карають за дії військових-добровольців, — Білозерська

Командирів ЗСУ карають за дії військових-добровольців, — Білозерська
Український доброволець Олена Білозерська

Бійці збройних сил та добровольчої армії виконують накази одних командирів

Добровольці постійно звітують в інтернеті про свою військову діяльність, але ніколи не повідомляють, де і з ким працюють. За це командирів ЗСУ можуть жорстоко покарати.

Про це в інтерв’ю «Главкому» розповіла снайпер Української добровольчої армії (УДА) Олена Білозерська.

Бійці УДА, як зазначила вона, часто змушені заїжджати на передову, оминаючи блокпости — по жахливих польових дорогах, на розхитаних машинах, в полі зору супротивника. Коли серед них бувають вбиті чи поранені, а інформація про це потрапляє у ЗМІ, можуть зняти з посади комбата або навіть комбрига ЗСУ. Бо від них вимагають, щоб «неврахованих» солдатів на передовій не було.

Після того, як через загибель бійця УДА карають високопоставленого офіцера ЗСУ, як розповіла Білозерська, умовний комбат чи комбриг на іншій ділянці, злякавшись, починає вимагати, щоб добровольці до вечора залишили його зону відповідальності. «Але тут до нього приходять підлеглі офіцери і кажуть, що якщо УДА відступить, їм доведеться віддати ворогу частину позицій, бо не вистачає людей, щоб їх тримати. В армії наразі значний некомплект», — сказала вона.

Білозерська також нагадала, що бійці УДА зараз воюють на фронті без статусу учасників бойових дій, постійних зарплат, пільг і надії на виплати за поранення та сім’ям загиблих.

«Якби цю ситуацію можна було виправити шляхом розголосу і громадської активності, я була б тільки «за», — стверджує снайпер добровольчої армії Олена Білозерська. — Але нічого не вийде, тому що прибрати нас з фронту — не примха Порошенка, а вимога до нього і Росії, і Заходу. Розв'яже цю ситуацію тільки вихід з ганебних Мінських угод, якого всі нормальні фронтовики — ті, які на фронті задля перемоги, а не з якихось інших міркувань — дуже і дуже чекають».

Детальніше читайте: Доброволець Олена Білозерська: Затягувати війну – велике зло. Можливо, ще гірше, ніж її розпочинати

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: