Комісар Ради Європи скасував візит до Москви

Комісар Ради Європи скасував візит до Москви
Комісар Ради Європи з прав людини Нілс Мужнієкс

Нілс Мужнієкс заявив про скасування свого візиту до Росії

Комісар Ради Європи з прав людини Нілс Мужнієкс заявив про скасування свого візиту до Росії через обмеження, які накладала на програму його візиту російська сторона.

Візит мав відбутися на третьому тижні жовтня.

«З глибоким жалем я маю повідомити, що цей візит не відбудеться через неприйнятні обмеження, які російська влада хотіла накласти на мою програму», – йдеться у повідомленні.

Зокрема, його візит було обмежено лише Москвою, на яку виділялося близько 48 годин і лише один повний робочий день. За його словами, цього недостатньо для проведення предметного візиту країни.

«Згідно з інституційними положеннями мого мандата, держави-члени повинні сприяти незалежному та ефективному виконання моїх функцій, у тому числі сприяти моїм контактам та надавати інформацію у відповідності з моїм проханням. Як я вже казав російській владі, дуже тривожно і дуже прикро, що ці вимоги не виконуються владою Російської Федерації сьогодні», – заявив Муйжнієкс.

При цьому він висловив сподівання на зміну позиції російської влади і відновлення повноцінної співпраці з його офісом.

Нагадаємо, раніше стало відомо, Путін скасував візит до Франції через «конфлікт у Сирії».

Як повідомляв «Главком», французький президент Франсуа Олланд допустив можливість висунення проти Росії звинувачень у воєнних злочинах за її бомбардування другого за величиною сирійського міста Алеппо.

Раніше Олланд уже дав зрозуміти, що його зустріч з російським президентом Володимиром Путіним, запланована на 19 жовтня, може не відбутися.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: