Комісія рекомендує призначити держсекретарем МОЗ Шолойко

Комісія рекомендує призначити держсекретарем МОЗ Шолойко

Шолойко набрала 11,74 бала з 20 можливих за результатами тестування, вирішення ситуативних завдань і співбесіди

Комісія з питань вищого корпусу державної служби рекомендує Кабінету міністрів України призначити державним секретарем Міністерства охорони здоров’я Наталію Шолойко.

«Переможцем конкурсу комісія визначила Наталію Василівну Шолойко», – сказав член комісії, голова Національного агентства з питань державної служби Костянтин Ващенко 7 грудня, оголошуючи результати конкурсу.

Наразі Шолойко є заступником директора з реєстрації фармаконагляду державного підприємства «Державний експертний центр».

Вона набрала 11,74 бала з 20 можливих за результатами тестування, вирішення ситуативних завдань і співбесіди. За словами Ващенка, комісія рекомендує Кабміну подумати над призначенням Шолойко випробувального терміну.

Також конкурсна комісія мала обрати резервного кандидата, який протягом року мав би право бути призначений держсекретарем, якщо Шолойко відмовиться від посади або відбудеться форс-мажор, але інші кандидати не набрали мінімально необхідної кількості балів.

54-річна Шолойко раніше брала участь в конкурсі на посаду голови Державної служби з лікарських засобів і контролю за наркотиками (Держлікслужба). Вона також працювала директором музею-аптеки на Подолі в Києві. Також вона працювала на посаді доцента кафедри організації та економіки фармації Національного медичного університету імені Богомольця.

За новим законом про держслужбу, з 1 січня 2017 року запроваджується інститут державних секретарів при міністерствах. За задумом це будуть, на відміну від міністрів, аполітичні фігури, які призначатимуться через конкурси і підписуватимуть контракт на п’ять років. Відповідні посади передбачені у кожному із 17 міністерств, плюс державний секретар Кабінету міністрів та його заступники. Проте конкурси вже призвели до скандалів – міністр інфраструктури Володимир Омелян та в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун провели спільну прес-конференцію, на якій заявили про непрозорість проведення конкурсів та відмову працювати з обраними держсекретарями. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: