Комітет Ради розглядає зняття недоторканності з Довгого

Комітет Ради розглядає зняття недоторканності з Довгого

Засідання Регламентного комітету у справі Олеся Довгого, 4 липгя 2017 року 

Фото: Лариса Сарган 

У діях Довгого вбачаються ознаки зловживання службовими обов'язками, вчинених у співучасті, з метою незаконного відчуження 10 земельних ділянок заказника «Острів Жуків», загальною площею 44,25 га

4 липня Комітет з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради почав розглядд питання про зняття депутатської недоторканності з Олеся Довгого.

Про це йдеться у порядку денному засідання Комітету. Про засідання Комітету також повідомила прес-секретар Юрія Луценка Лариса Сарган. 

19642532_1546321578774694_4265344797171401388_n

«Регламентний комітет ВР почав розгляд подання, підтриманого та внесеного до Верховної Ради України Генеральним прокурором України Луценком Ю.В. 21 червня 2017 року, «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України ДОВГОГО Олеся Станіславовича» (№ 06-294вих-17). В роботі комітету також беруть участь керівник САП Назар Холодницький, слідчий прокуратури м. Києва Олексій Ликов», - написала вона. 

Нагадаємо, в понеділок 3 липня Комітет Ради не підтримав зняття недоторканності з нардепа Дейдея.

У свою чергу генпрокурор Юрій Луценко заявив, що знову звернеться до Ради з проханням зняти недоторканність з Дейдея.

Керівник САП Назар Холодницький обіцяє також підготувати нове подання на Дейдея.

Генеральна прокуратура просила Верховну Раду дати згоду на притягнення до кримінальної відповідальності нардепа Євгена Дейдея за підозрою у правопорушенні за ч. 3 ст. 368-2 КК України – «незаконне збагачення».

Дейдей підозрюється у набутті у власність активів у значному розмірі, законність підстав набуття яких не підтверджено доказами, а також у передачі активів іншій особі.

Нагадаємо, що 20 червня голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький підписав і направив на підпис генпрокурору Юрію Луценку подання на зняття недоторканності з Олеся Довгого. Він уточнив, що справа стосується виділення земельних ділянок у столиці в 2007-2009 роках, тоді Довгий був секретарем Київської міської ради.

У серпні 2007 року Київська міська рада прийняла рішення про скорочення площі заказника «Жуків острів», який існував ще з 1999 року, з 1630 га до 196 га У результаті землю, що втратила природно-заповідний статус, віддали під забудову.

Читайте також статтю: Сідай, трійка! Довгий, Розенблат і Поляков - нові мішені Антикорупційного бюро

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: