Комітет рекомендує Раді зняти з Добкіна імунітет

Комітет рекомендує Раді зняти з Добкіна імунітет

Gодання на зняття недоторканості з Добкіна назвали законним і вмотивованим, проте з недоліками у частині обгрунтування

Комітет Верховної Ради з питань регламенту прийняв рішення рекомендувати парламенту зняти депутатську недоторканість з Михайла Добкіна, але подання про затримання та арешт визнав недостатньо обгрунтованими.

«Комітет вважає, що подання щодо надання дозволу на притягнення до кримінальної відповідальності… є достатнім з точки зору поданих матеріалів, законним і вмотивованим, оскільки ініційоване і подане належним субєктом подання», - сказав Пензеник.

«При цьому комітет вважає подання на отримання дозволу на затримання недостатньо вмотивованим і обгрунтованим, але законним. Також комітет вважає подання на надання згоди на обрання запобіжного заходу народному депутату Добкіну у вигляді тримання під вартою недостатньо обгрунтованим та вмотивованим»,- сказав перший заступник голови комітету Пинзеник.

Нагадаємо, ГПУ підозрює, що Добкін діючи умисно за попередньою змовою з групою осіб, зловживаючи своїм становищем в інтересах третіх осіб, що спричинило тяжкі наслідки вчинив кримінальне правопорушення передбачене ч.2 ст.28, ч.2 ст.364 і ККУ і умисно сприяв в інтересах голів житлових кооперативів, заволодінню земельних ділянок у Харкові шляхом обману (ч.5 ст. 27, ч.4 ст.190 (шахрайство) ККУ).

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: