Конфлікт ГПУ і регламентного комітету Ради використають - експерт

Конфлікт ГПУ і регламентного комітету Ради використають - експерт
Віктор Мусіяка

Луценку буде складно добитися позбавлення недоторканності для шістьох депутатів Ради, зазначив Мусіяка

Юрист, один із авторів Конституції України, колишній народний депутат Віктор Мусіяка в інтерв'ю «Главкому» заявив, що конфлікт Генеральної прокуратури України і регламентного комітету Верховної Ради використають.

«Важко щось доводити Генеральній прокуратурі. Не менш важко працювати і регламентному комітету. Є нюанс, пов’язаний із недоторканністю. Мабуть ця ситуація буде використана для того, щоби показати, мовляв, недоторканність не дає можливості притягнути до відповідальності», - заявив Мусіяка.

За його словами, усе подібним чином триватиме (протистояння), незалежно від того, шість чи сім буде подань (про позбавлення депутатської недоторканності) через те, що нині в країні такий високий рівень депутатської недоторканності.

Як відомо, генпрокурор вніс у Верховну Раду подання щодо зняття недоторканності з народних депутатів України Андрія Лозового, Євгена Дейдея, Олеся Довгого, Борислава Розенблата і Максима Полякова. За даними генпрокурора, у діях Дейдея вбачаються ознаки незаконного збагачення на суму 6,1 млн грн.

29 червня Луценко також вніс до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешту народного депутата Михайла Добкіна.

Луценко заявив, що у Генеральної прокуратури достатньо доказів для зняття депутатської недоторканності з шістьох народних депутатів.

Подання на позбавлення недоторканності народних депутатів Євгена Дейдея і Олеся Довгого, які вже розглянув регламентний комітет Верховної Ради, передано з висновками комітету голові Верховної Ради для подальшого розгляду сесією. 

5 липня регламентний комітет ухвалив висновок щодо подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Андрія Лозового, яке, на думку комітету, є законним, але недостатньо обґрунтованим.

6 липня Комітет ВР визнав недостатньо обґрунтованими три подання на депутата Максима Полякова, але направив їх на розгляд Верховної Ради.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: