Користувачі соцмереж бурхливо відреагували на поїздку Савченко до Москви

Користувачі соцмереж бурхливо відреагували на поїздку Савченко до Москви
Савченко у будівлі суду
Фото УНІАН

Якими є справжні причини поїздки Савченко до РФ

Поїздка народного депутата Надії Савченко до Москви на засідання апеляційного суду у справі Миколи Карпюка та Станіслава Клиха спровокувала бурю емоцій у соцмережах. У постах домінують нерозуміння такого вчинку Надії, яка була заручником Кремля.

Зокрема, колишній політв'язень Кремля, громадський активіст Геннадій Афанасьєв, украй негативно висловився щодо візиту Савченко до суду в Москві. «Надія Савченко в Московії? Я нічого не плутаю? Не вкладається в голові… Мабуть, клепки не вистачає», – написав він.

Експресивно висловився народний депутат Борислав Береза. Він також вважає, що ця необдумана поїздка – помилка Савченко, яка може дуже дорого їй коштувати. «Навіщо давати їм можливість захопити нових заручників?.. Савченко не повинна була їхати до Москви. Кремль пускає українців тільки для своїх ігор. І якщо вас пустили, то будуть використовувати. У темну або в світлу, не має значення, але використовувати будуть. Росія для українців зараз заборонена територія», – зазначив він у себе на сторінці.

Політолог Тарас Березовець, навпаки, переконаний: поїздка Надії до Росії – вчинок свідомий, однак продиктований не бажанням підтримати співвітчизників та поборотися за справедливість, а візит до «роботодавців» з Кремля. «Дехто дивується, чому Надія Савченко несподівано опинилася в Москві. Все гранично ясно. Старі явки провалені, пошта Суркова розкрита. Довелося їхати за інструкціями особисто», – висуває свою версію експерт.

У свою чергу народний депутат Віталій Чепинога списав поїздку Надії до Москви на «безбашеність». «За що Надю поважаю – за безбашеність! Може бутилку горілки з горла випить, а може й гранату в суді кинуть... Х… зна! Від настрою...», – написав він з гумором.

Про «безбашеність» Савченко свідчить не лише сам факт візиту до Росії, в полоні якої вона провела два роки, і звідки її насилу визволили, а й те, що на суд вона з’явилась у вишиванці. Відповідне фото із зали суду запостив у себе на сторінці журналіст Антон Наумлюк.

Ужгородський блогер Сергій Микита також із гумором прокоментував вчинок Надії: «Поїздка Савченко до Москви – це та, ніби вся родина скидалася, щоб тебе вилікувати від алкоголізму, а потім ти кажеш, що їдеш на фестиваль вина в Мукачеве просто подивитися».

Журналіст Роман Цимбалюк був приємно здивований, коли побачив Савченко у суді. «Кого я зустрів у Москві! Надія Савченко приїхала підтримати у Верховному суді РФ наших бранців – Миколу Карпюка та Станіслава Клиха», – написав він.

Коментарі під постами щодо візиту Надії в Москву дуже різні. Серед них зустрічаються такі, що спрямовані на підтримку дій нардепа:

kom1

Однак левова частина коментарів – із несхваленням вчинку Савченко. Її звинувачують у роботі за «методичками»…

kom_mandat

kom_razn

Втім, користувачі соцмереж не мають єдиної думки щодо авторів цих самих «методичок»:

kom_usa_rus

Як повідомлялось, більшість користувачів інтернету – 69% – негативно оцінюють діяльність народного депутата «Батьківщини» Надії Савченко на волі та називають її заяви «суцільним розчаруванням». Про це свідчать результати опитування «Главкома».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: