Коронавірус знизив точність прогнозів погоди

Коронавірус знизив точність прогнозів погоди
Близько 40 світових авіаперевізників надають дані зі своїх літаків про температуру повітря, силу та напрямок вітру, які використовуються для планування погоди

90% погодних даних, які зазвичай надходять від літаків у повітрі для прогнозування погоди, наразі відсутні

У світі суттєво знизилася точність прогнозів погоди через те, що під час пандемії коронавірусу у небо піднімається значно менша кількість літаків. Про це заявили у Всесвітній метеорологічній організації (ВМО).

Як пояснив генеральний секретар організації Петтері Таалас, близько 90% погодних даних, які зазвичай надходять від літаків у повітрі для прогнозування погоди, наразі відсутні.

За словами Тааласа, компанії та організації, які займаються прогнозуванням погоди, намагалися компенсувати брак даних з літаків, утім, негативного впливу на точність прогнозів уникнути не вдалося.

Зазвичай близько 40 світових авіаперевізників надають дані зі своїх літаків про температуру повітря, силу та напрямок вітру, які використовуються для планування погоди. У рамках Міжнародної асоціації повітряного транспорту нині планують поглибити співпрацю у цьому напрямку.

Зазначається, що від точності прогнозів погоди залежить робота і самих авіакомпаній – ці дані використовуються для оцінки ризиків для польотів, а також для планування їхньої рентабельності.

Як повідомлялося, в Україні цього року пасажирські авіаперевезення скоротилися на понад 60%.

Також нагадаємо, синоптик повідомила, коли в Україну прийдуть дощі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: