Країни НАТО планують застосування винищувачів F-35 в Європі

Країни НАТО планують застосування винищувачів F-35 в Європі

Перші F-35 ВПС США з’являться в Європі в 2021 році

На фоні того, що все більша кількість американських винищувачів 5 покоління F-35 прибувають в європейські країни союзники по НАТО вивчають можливості їх майбутнього застосування. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Так лише цього року Велика Британія, Італія і Норвегія отримають 40 найсучасніших винищувачів. В 2019 році перші літаки F-35 отримають Нідерланди, а в 2021 році Військово-повітряні сили США в Європі матимуть ці винищувачі на постійному базуванні. Ключовим завданням, як визначають американські військові, буде інтеграція цих літаків із іншими винищувачами так і практична взаємодія із іншими родами військ. Для цього в Штутгарті (ФРН), де знаходиться штаб-квартира ВПС США в Європі, буде створений окремий підрозділ по інтеграції F-35 із військово-повітряними силами союзників по НАТО.

Генерал Тод Волтерс, який очолює командування ВПС США в Європі і Африці, заявив про те, що F-35 неправильно сприймати виключно як літак. Дана система має допомогти в питаннях командування і контролю силами, раннього оповіщення, а також посилити протиповітряну оборону і навіть внести елементи протидії балістичним ракетам. Так в 2016 році F-35 в рамках тесту зміг навести наземний перехоплювач SM-6 на ціль і таким чином знищити її.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: