Кримські підприємства потребують дніпровської води, але Україна її не дасть – Бабін

Кримські підприємства потребують дніпровської води, але Україна її не дасть – Бабін

За словами Бабіна, в окупантів «стає економіка, у них порожні водосховища»

Станом на 10 вересня ситуація в Армянську залишається в нормі, шкідливих речовин не виявлено.

Про це повідомив представник президента України у Криму Борис Бабін.

«Поточна ситуація (в Армянську, - ред.) з аналізом повітря в нормі, але це не означає, що у нас припиняється моніторинг, він буде продовжуватись. Так само буде тривати дослідження стану осіб, які зверталися за медичною допомогою. Повна відповідальність за ці забруднення покладається насамперед на власників і бенефіціарів підприємства, яке здійснює забруднення, а також на окупаційну владу РФ», - заявив Бабін.

Він зазначив, що кримчанам роздадуть пам'ятки з інструкцією, що робити в подібних випадках.

«Сьогодні Крим потребує дніпровської води, у них стає економіка, у них порожні водосховища. Це не становить загрози для населення. Для населення питної води вистачить. Це становить проблеми для підприємств. Тому сьогодні, ми знаємо про це, були наради відповідного рівня, їм спустили вказівку з Москви - дати воду будь-якою ціною. А я відповім - будь-якою ціною ми не дамо вам воду, тому що населення цієї води не потребує», - зауважив Бабін.

Нагадаємо, прокуратура в Херсонській області відкрила кримінальне провадження за фактом викидів в атмосферу хімічних речовин в Криму.

Протягом останнього тижня прикордонники Херсонського загону на адмінмежі з анексованим Кримом фіксували випадки отруйних хімічних викидів з заводу «Титан».

До лікарні Одеси госпіталізували п’ятьох українських прикордонників з 41, які поскаржились на погане самопочуття через викиди токсичної речовини на півночі окупованого Криму.

Освітній процес в школах та дитячих садках у Херсонській області, які розташовані в зонах можливих уражень, тимчасово зупинять

Із сіл Херсонської області, які розташовані на кордоні з окупованих Кримом, вивозять 1885 дітей.

На межі з окупованим Кримом чергують машини «швидкої допомоги», аби допомагати жителям півострова, які опинились у зоні хімічного забруднення.

Омбудсмен Людмила Денісова звернулася до установ ООН із закликом звернути увагу на різке погіршення екологічної ситуації в Криму.

У Херсонській області до медичних закладів зі скаргами на здоров’я звернулися 23 жителі районів, розташованих неподалік заводу «Кримський титан».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: