Квартира Лещенка: НАЗК вирішило направити до суду протокол про порушення

Квартира Лещенка: НАЗК вирішило направити до суду протокол про порушення

За відповідне рішення проголосувало троє членів НАЗК

Національне агентство з питань запобігання корупції вирішило направити в суд протокол про адміністративне правопорушення нардепа Сергія Лещенка при купівлі квартири в Києві.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

«За відповідне рішення проголосували троє членів НАЗК», — сказано в повідомленні.

Слід зазначити, що відповідно до пункту 10 Порядку оформлення протоколів про адміністративні правопорушення та внесення приписів Національним агентством з питань запобігання корупції, затвердженого рішенням НАЗК від 09.06.2016 № 5, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 25.07.2016 за № 1019/29149, протокол про адміністративне правопорушення складається у двох примірниках, один з яких під підпис вручається особі, яка притягається до адміністративної відповідальності.

У разі якщо особа відмовляється від отримання другого примірника протоколу про адміністративне правопорушення або не з'являється для ознайомлення з протоколом, другий примірник протоколу про адміністративне правопорушення та копії інших матеріалів, що підтверджують факт вчинення адміністративного правопорушення, рекомендованим поштовим відправленням із повідомленням про вручення та з описом вкладення не пізніше наступного робочого дня з дня складення протоколу про адміністративне правопорушення разом із супровідним листом в конверті з позначкою «особисто» направляються особі, щодо якої складено протокол про адміністративне правопорушення.

Як писав «Главком», у вересні Національна поліція отримала доступ до звітності бізнесу Олени Притули, власниці «Української правди», за останніх 15 років. Відомо, що протягом тривалого часу у цьому виданні працював журналістом теперішній нардеп Сергій Лещенко. Доступ було надано у рамках розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета. Суд тоді надав підлеглим очільника МВС Арсена Авакова право ознайомитись зі звітами про страхування та сплату обов'язкових платежів у Пенсійний фонд усіх структур, де фігурує ім`я співзасновниці «Української правди» Олени Притули. Окрім Громадської організації «Українська правда» та приватного підприємства «Українська правда», до цього переліку потрапили ТОВ «Інтернет Медіа» та громадська організація «Солідарні Медіа».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: