Лавриновичу буде змінено підозру у справі «конституційного перевороту»

Лавриновичу буде змінено підозру у справі «конституційного перевороту»
Екс-міністр юстиції Олександр Лавринович

Йдеться про уточнення підозри з урахуванням рішення Апеляційного суду Києва

Генеральна прокуратура України планує найближчим часом уточнити повідомлення про підозру екс-міністру юстиції України Олександру Лавриновичу у справі так званого «конституційного перевороту» з урахуванням рішення Апеляційного суду Києва, який вказав на необґрунтованість підозри. Про це повідомив сьогодні на брифінгу начальник Департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк.

«Розслідування на сьогодні наближається до завершення. Остаточне рішення за слідчим і прокурором. Єдине, дійсно цікаве рішення прийняв Апеляційний суд, коли змінив запобіжний захід (Лавриновичу. - Ред.). Він, крім усього, написав, що підозра є необґрунтованою. І ми звернулися з роз'ясненням до суду, щоб вони все ж таки пояснили, що вони мали на увазі. Тому що викладено незрозуміло. Тобто, чи вони взагалі не бачать складу злочину, чи вони не бачать достатніх доказів... З урахуванням цього зауваження нами змінено повідомлення про підозру, рішення має бути прийняте керівництвом Генеральної прокуратури, тому що він є адвокатом за посадою», - сказав він.

У свою чергу заступник генерального прокурора Анжела Стрижевська запевнила, що у найкоротший строк змінена підозра Лавриновичу у цьому кримінальному провадженні була узгоджена.

Вона пояснила, що йдеться про уточнення підозри з урахуванням рішення Апеляційного суду Києва. «Нам треба уточнювати підозру. І в цьому напрямку робота проводиться. З того часу, як було прийняте це рішення, зрозуміло, що робота слідчого і прокурора не припиняється. Є певні обставини, які не знайшли відображення у попередній підозрі», - резюмувала Стрижевська.

15 вересня Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання прокуратури і обрав для екс-міністра юстиції України Олександра Лавриновича запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном до 2 листопада.

Але захист Лавриновича оскаржив рішення суду.

27 вересня Апеляційний суд Києва задовольнив скаргу адвоката Лавриновича та скасував рішення Печерського районного суду про обрання йому запобіжного заходу у вигляді арешту на два місяці.

Фігурантом цієї справи є також екс-президент Віктор Янукович. Генеральна прокуратура України викликає Януковича на 22 листопада для проведення слідчих дій в якості підозрюваного у кримінальному провадженні за фактом захоплення державної влади.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: