Лавров хоче відносин зі США та Євросоюзом «без спроб нав'язувати якісь там цінності»

Лавров хоче відносин зі США та Євросоюзом «без спроб нав'язувати якісь там цінності»
Сергій Лавров
Фото ЕРА

Міністр закордонних справ РФ назвав умови розвитку відносин Росії зі США, НАТО та Євросоюзом

Росія готова вибудовувати відносини з Європейським союзом, США і НАТО на основі взаємної поваги, без нав'язування цінностей. Про це заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров під час прес-конференції у вівторок, передає РИА «Новости».

За словами міністра, Росія шукає спільні інтереси з усіма тими, хто «розуміє безальтернативність об'єднання зусиль для боротьби з тероризмом та іншими сучасними загрозами, хто готовий працювати з Росією на рівноправній взаємовигідній основі, на основі врахування інтересів одне одного і вибудовуванні балансу таких інтересів».

«З цих самих позицій вибудовуємо свої відносини з партнерами і союзниками в різних регіонах світу. З цих же позицій, з позицій рівноправності і взаємного врахування інтересів, взаємної поваги ми готові вибудовувати відносини зі США, з ЄС і з НАТО, без імпорту цінностей, без спроб нав'язувати там якісь цінності, тим більше що, як показують інформаційні війни, ці цінності себе вже досить серйозно дискредитували», – зазначив очільник МЗС РФ.

Як повідомлялося, Лавров звинуватив США у численних спробах завербувати російських дипломатів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: